- Bogate źródło przeciwutleniaczy w naturalnym, niepalonym ziarnie kawowym jest skuteczną bronią w walce z chorobami cywilizacyjnymi oraz otyłością. Kawa Santos posiada prawie 100 razy więcej przeciwutleniaczy w postaci kwasu chlorogenowego od kawy palonej.
Zdjęcia oraz opisy produktów stanowią warość intelektualną właściciela strony i są prawnie chronione. Kopiowanie całości lub części, jak również powielanie zdjęć będzie traktowane jako kradzież i ścigana sądowo łącznie z roszczeniem praw do zysków uzyskanych dzięki użyciu nielegalnie skopiowanych treści. | Interesuje Cię zakup hurtowy prezentowanego produktu? Nasza firma jest bezpośrednim importerem, skontaktuj się z nami w celu uzyskania oferty B2B dla biznesu wyłącznie dla zarejestrowanych podmiotów gospodarczych. |
Ostatnie miesiące zwracają uwagę konsumentów w kierunku naturalnego, niepalonego zielonego ziarna kawowego. Najnowsze badania i publikacje naukowe wskazują, że posiada ona blisko 100 razy więcej przeciwutleniaczy w postaci kwasu chlorogenowego niż kawa czarna, lub 30 razy więcej niż do tej pory będąca w czołówce produktów antyoksydacyjnych - czarna jagoda. Kawa bogata jest również w ochronne polifenole i flawonidy, które niestety wytrącane są w procesie prażenia. Dodatkowo, naukowcy zwrócili uwagę na fakt, że połączenie kwasu chlorogenowego z kofeiną ma działanie odchudzające oraz regulujące gospodarkę cukrową w organiźmie. Bezwzględnym warunkiem stosowania kawy zielonej jest wykorzystanie tylko mytych odmian ziaren kawy gatunku arabika o wysokiej jakości (tak jak oferowana przez nas Brazylia Santos Fine Cup), co gwarantuje, że tylko zdrowe bez defektów i właściwie przerobione ziarno ma najwyższą zawartość substancji biologicznie czynnych.
Zwróć uwagę na głównie składniki produktu, możesz również sprecyzować jakich dodatków szukasz wybierając odpowiednie opcjie w `wyszukiwaniu zaawansowanym`.
Coffea Arabica
Sprawdź pochodzenie oferowanego produktu.
Cena bazowa
Opinie o Kawa Zielona Arabica `Brasil Santos Fine Cup`
w naszym programie lojalnościowym.