W naszej ofercie znajdziesz również bogaty wybór kaw. Tak jak w herbatach - koncentrujemy się na najwyższej jakości, tak więc oferujemy głównie odmianę Arabica, czyli najbardziej szlachetne ziarna kawy. Wszystkie importowane są z kraju pochodzenia jako zielony surowiec, a dopiero na nasze zlecenie palone do uzyskania pożądanych właściwości, dzięki czemu są zawsze świeże i bardzo aromatyczne.
Domyślnie wysyłamy wszystkie kawy w formie ziaren. Jeśli chcesz, żeby była zmielona musisz nas o tym poinformować poprzez dodanie uwagi w zakładce z koszykiem zakupów.
Kawa pochodząca od jednego z największych producentów kawy na świecie. Santos uważana jest za najlepszą odmianę arabik w klasie "soft oraz strictly soft", która charakteryzuje się wyjątkowo pełnym aromatem i niską kwaskowatością.
Tarrazu rośnie na wulkanicznej i bogatej w minerały ziemi, posiada pełny smak, lekko pikantna, o charakterystycznym dymnym aromacie z nutą orzechową, bardzo aromatyczna i mocna.
Łagodna kawa z lekkimi nutami melasy i karmelu. Pochodzi z przedsiębiorstwa rolniczego Jaime Ernesto Riera Menendez i uchodzi za najlepszą kawę z Salwadoru.
Średnio mocna arabika o bardzo intensywnym aromacie, o głębokim smaku, z czekoladowym akcentem. Dzięki tym właściwościom doskonale nadaje się do sporządzania klasycznej Mokki z dodatkiem czekolady.
Kawa ze stoków Sierra Madre należy do najlepszych kaw na świecie. Doskonale zbalansowana, posiada łagodną kwaskowość, wyrafinowany pełny smak z wyraźną korzenną nutą - wyśmienita do espresso.
Ekskluzywna kawa o wybitnie owocowym aromacie i wytrawnym smaku. Zaliczana w poczet najlepszych kaw na świecie. Napar jest pozbawiony goryczki, charakteryzuje się dużą mocą i winnym posmakiem.
Wyśmienita meksykańska arabika o średniej mocy, pełnym kawowym bukiecie oraz wyrazistym, delikatnie koniakowym smaku. Charakterystyczny wygląd łatwo rozpoznawalny dzięki olbrzymim - tzw. słoniowym ziarnom.
Kawa o okrągłych ziarnach przypominających perły, uprawiana u podnóża Himalajów w miejscowości Tansen, gdzie wokół można znaleźć niezliczone plantacje herbaty i korzennych przypraw. Delikatna, o kremowo-maślanym charakterze, z nutami kardamonu i kwiatów.
Kawa z wysokich partii gór Nikaragui charakteryzuje się miękkim, aksamitnym, łagodnym charakterem. Uchodzi za kawę z najmniejszą naturalną zawartością kofeiny. Posiada aromaty cytryn, brzoskwiń, jaśminu oraz wanilii zwieńczone ciemną czekoladową nutą.
Pełne body z lekkimi aromatami owocowymi, syropu klonowego oraz nutami przyprawowo-warzywnymi. Rejon Sigri znajduje się w idealnym mikroklimacie góry Hagen w górach Papui-Nowej Gwinei.
Ekologiczna kawa Tunki Arabica z włoskiej rzemieślniczej palarni, będąca produktem sprowadzanym bezpośrednio z plantacji `Small Batch Direct Trade`, ma czekoladowy, kwiatowy smak i pełne body. Odznaczona złotym medalem European Roaster Guild w 2016 roku.
Aromaty przypominające czekoladę i orzechy decydują o tej pełnowartościowej, średniej mocy kawie do wielorakiego parzenia, zarówno w ekspresach, jak i metodami alternatywnymi.
Charakterystyczna mocna włoska kawa z podwójnie palonymi ziarnami. Bardzo niska kwasowość, a jednocześnie pełna cielistość z lekko czekoladowym aromatem.
Jeśli szukasz kawy odpowiedniej na każdą porę dnia, wypróbuj mistrzowską mieszankę Masterblend. Powstaje według starej rosyjskiej receptury „Romanowów” i zawiera bardzo aromatyczne gatunki kawy.
Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce. Więcej informacji na temat warunków i prywatności można znaleźć także na stronie Prywatność i warunki Google.